Pakkala-Suuppa

Pirkkalan suunnittelulohkoon kuuluu raitiotien osuus Partolasta Pakkalan alueen kautta Suupalle. Osuuden pituus on noin 3,6 kilometriä ja siihen sisältyy päätepysäkki Suupan kuntakeskuksessa sekä kolme muuta raitiopysäkkiä.

Allianssi laatii Pirkkalan valtuuston syksyn 2024 päätöksentekoon kolme toteutussuunnitelman ja tavoitekustannuksen vaihtoehtoa. Vaihtoehtoina ovat, että raitiotie rakennetaan allianssin toimesta kerralla Suupalle tai vaiheittain ensiksi Partolaan ja saman allianssin toimesta myöhemmin Suupalle tai kolmantena vaihtoehtona, että raitiotie rakennetaan saman allianssin toimesta Partolaan asti.

Pakkala-Suuppa-osuudesta

Pirkkalan katusuunnitelmien luonnoksia kommentoitavana

Pirkkalan osuuden raitiotiekatujen katusuunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä 13.–27.3. nettisivuillamme. Toivomme niistä palautetta, jonka pohjalta luonnoksia kehitetään eteenpäin….

Lue lisää

Pirkkalan ja Linnainmaan raitiotieosuuksien katusuunnitelmaluonnoksia nähtävillä – suunnitelmia voi kommentoida allianssin nettisivuilla

Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi on julkaissut allianssin nettisivuilla www.pirkkalalinnainmaa.fi tulevan raitiotiereitin katusuunnitelmaluonnoksia. Niissä esitetään raitiotien…

Lue lisää

Pysäkit

Raitiotielinjan päätepysäkki on suunniteltu Suupan kuntakeskuksen kohdalle. Suupan pysäkki toimii myös vaihtopysäkkinä Pirkkalan kunnan sisäisten bussilinjojen ja raitiotien välillä. Päätepysäkin lisäksi Naistenmatkantiellä on kolme muuta pysäkkiä Haikan, Nuolialan ja Pakkalan kohdilla.

Raitiotien mukaiset liikennejärjestelyt

Pirkkalassa raitiotien linjaus kulkee Partolasta Pakkalan kautta Naistenmatkantietä Suupalle.

Naistenmatkantiellä raitiotien on suunniteltu kulkevan keskellä ja rataa reunustavat viherkaistat puuistutuksin. Naistenmatkantien nykyisten valo-ohjattujen liittymien säilymisestä ja uusista valo-ohjatuista liittymistä päätetään tarkemmin suunnittelun edetessä. Liittymiin on suunniteltu vasemmalle kääntyville erilliset kaistat. Pienelänkujan ja Mäkikadun väliselle osuudelle esitetään varausta uudelle katuliittymälle. Keskuskadun kohdalla tutkitaan liittymäratkaisuja. Naistenmatkantien eteläreunalla kulkee pyöräilyn seudullinen jalankulusta eroteltu pääreitti.