Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi tekee mittauksia katukaivoissa – töistä voi aiheutua hetkellisiä liikennehäiriöitä

Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi tekee viikosta 51 lähtien kunnallistekniikan suunnitteluun liittyviä mittaustöitä, jotka suoritetaan katualueella sijaitsevissa kaivoissa. Töitä tehdään ensimmäiseksi Taysin alueella Kaupin kampuksen raitiopysäkin eli Lääkärintien ja Lääkärikadun välisellä alueella.  Töistä voi aiheutua hetkellisiä liikenteen pysäytyksiä katualueella. Liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjaajilla tai liikenteenohjauskalustolla.

Tampereen Ratikka Taysin alueella. Kuva: Pasi Tiitola/ Tampereen Raitiotie Oy

Ensi vuoden alkupuolella mittauksia ja pohjatutkimuksia jatketaan koko suunnittelualueella eli Tays–Linnainmaa-osuudella sekä Hatanpään valtatien ja Pirkkalan Suupan välillä. Osa töistä joudutaan vilkkaan liikenteen vuoksi tekemään yöaikaan, ja niistä tiedotetaan tarvittaessa lähialueita. Mittaustöistä ei aiheudu merkittävää melua. Työkoneiden huomiovalot ovat päällä töiden aikana.

Mittauksia ja pohjatutkimuksia suorittavat Pirkkala–Linnainmaa-allianssin suunnitteluyritykset Sweco Finland Oy ja AFRY Finland Oy.  Lisäksi pohjatutkimuksia voidaan tehdä eri alihankkijoiden ja esimerkiksi Tampereen Infran toimesta.  

Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssin kehitysvaihe käynnistyi tämän vuoden lokakuun alussa. Tavoitteena on, että vuoden kuluttua, lokakuussa 2024, Tampereen ja Pirkkalan valtuustot voivat päättää allianssin toteutussuunnittelun tulosten perusteella raitiotien rakentamisesta, rakentamisen laajuudesta ja mahdollisesta raitiotieradan vaiheittain toteuttamisesta.

Lisätietoja:

Työmaajärjestelyjen yhteyshenkilö
Juuso Aaltonen
Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi
puh. 040 661 5798